Kostendeskundige / Calculator

Omschrijving

Wij zijn een professionele organisatie, welke bestaat uit een hechte groep collega’s en met de charme van een familiebedrijf. Vanuit ons hoofdkantoor in Rijssen bouwen ca 40 medewerkers mee aan projecten in heel Nederland die voornamelijk gericht zijn op de nieuwbouw van bedrijfshuisvesting. Nieuwenhuis Bouw is onder meer gespecialiseerd in utiliteitsbouw en kan dankzij een jarenlange ervaring een hoogwaardige kwaliteit garanderen. Dat geldt voor kantoren, productiebedrijven en opslagruimtes, maar bijvoorbeeld ook voor appartementen, gebouwen voor de Retail. Als conceptmatig bouwer hebben wij ons gespecialiseerd in zogenoemde 'turnkey' projecten, ofwel projecten welke 'verhuis klaar' worden opgeleverd. Dit alles binnen een doordacht en succesvol bouwsysteem.

Nieuwenhuis Bouw is onderdeel van de Nieuwenhuis Groep, waar in totaal ca 330 personen werkzaam zijn. De cultuur is no-nonsense zoals je dat mag verwachten van een familiebedrijf. De focus ligt op vooruitgang, duurzaamheid en innovatie. Je zult je al snel thuis voelen door de informele werksfeer waar ruimte is voor humor, gemoedelijkheid en gezelligheid. Respect, daadkracht, resultaatgerichtheid en je verantwoordelijkheid nemen zijn de kernwaarden die de bedrijfsvisie bepalen en dat ga je merken in je dagelijkse werk.


Functieomschrijving

Meedenken, professionaliseren en het realiseren van een mooi project. Dat wil toch iedereen? Onze opdrachtgevers in elk geval wél. En als onze nieuwe kostendeskundige / calculator help jij mee om dit te realiseren. Niet met de hamer en zaag, maar wél met de gereedschappen uit onze bouwkundige en administratieve gereedschapskist.

Samen met het team van collega kostendeskundigen/calculators word je volop betrokken in het gehele acquisitietraject vanaf het eerste ontwerp en eerste budgetbepalingen en bij behorende haalbaarheidsstudies. In dit traject ga je samen met onze ontwerpafdeling meedenken in de ontwikkeling van het ontwerp.


Er kan op jou gerekend worden bij:

 • Aan de hand van bestek en tekeningen reken je de technische kostprijs van projecten
 • Opvragen benodigde offertes bij onderaannemer en leveranciers
 • Je voert regelmatig overleg met o.a. de afdelingen verkoop, projectleiding en werkvoorbereiding
 • Het actueel houden van de moederbegrotingen
 • Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld calculatiesoftware maar ook ontwikkelingen met betrekking tot 3d modellen geautomatiseerd in de calculatie verwerken
 • Continu verbeteren is onderdeel van je functie. Elke dag wil jij weer beter zijn dan de dag ervoor


Vereisten

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde bouwkundige opleiding op minimaal MBO 4-niveau afgerond
 • Je hebt een open technische blik op projecten om deze accuraat en slim mogelijk te calculeren
 • Ervaring met IBIS-TRAD is een pré
 • Kennis en ervaring met BIM is een pré
 • Je hebt interesse in nieuwe ontwikkelingen binnen jouw vakgebied
 • Je hebt de nodige affiniteit met automatisering, Excel kent weinig geheimen meer voor jou.
 • Verder heb je een dosis enthousiasme en passie voor je vak!

Dit bieden wij

Een fulltime of parttime werkweek in een uitdagende, prettige werkomgeving waar ruimte is voor vrijheid en eigen invulling. Tevens bieden wij ruimte voor de benodigde opleidingen binnen jouw vakgebied. Tel daarbij op een beloning die aansluit bij de uitdaging die er ligt, een premievrij pensioen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden bij een groeiende onderneming met als uitkomst: jouw ideale baan.

Enthousiast?

Solliciteer dan snel en vertel ons waarom jij de juiste kandidaat bent. Uiteraard kun je ook eerst bellen met de leidinggevende van de afdeling Mark ten Hove : 06-22915610.